Βιογραφικό Ψυχολόγου

 

Σας Καλωσορίζω. Ονομάζομαι Γκράτζιου Εύα.  Λίγα λόγια για την εκπαίδευση και την επαγγελματική μου πορεία είναι σημαντικά για να ξεκινήσουμε την πρώτη μας γνωριμία!

 


                              Εκπαίδευση


 Αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2004. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (MSc) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα στη  Συμβουλευτική Ψυχολογία από την Εταιρεία για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία (ΕΚΑΨΥ).

Παράλληλα ολοκλήρωσα την 4ετή κλινική ειδίκευση στην Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης  και  συμμετείχα σε ετήσια κατάρτηση  στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Σταυρούπολης, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα οπου εκπαιδεύτηκα κλινικά και θεωρητικά πάνω στην ψυχοθεραπεία. 

 


                            Επαγγελματική ΕμπειρίαΕργάζομαι από το 2007, με άτομα -ενήλικες, παιδιά & εφήβους, -, ζευγάρια και οικογένειες σε κλινικό επίπεδο στη Θεσσαλονίκη.  Πραγματοποιώ συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής με ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Επίσης συντονίζω Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης, Ομάδες Γενεογράμματος και Ομάδες Γονέων.

Είμαι επίσημος συνεργάτης του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής 

Στο παρελθόν για πολλά συναπτά έτη δίδασκα μαθήματα ψυχολογίας στο τμημα Ψυχολογίας του  Mediterranean College Θεσσαλονίκης.  

Και συντονίζα Ομάδες Αυτογνωσίας νεων Γυναικών στην Χ.Ε.Ν.Θ - Y.W.C.A. of Thessoloniki    , Ομάδα Νέων Γυναικών στην ΧΕΝ Πανοραματος

και  συνεργάζόμουν με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής.


   Έχω συνεργαστεί επίσης με δομές που παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη,  με συλλόγους και φορείς προσφέροντας συνεδρίες ομαδικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Έχω εργαστεί  στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχοντας  συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε ευπαθείς  κοινωνικά ομάδες.  

Σε συνεργασία  με το Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχω ασχοληθεί με την Ψυχοκοινωνική Στήριξη Ευπαθών Ομάδων και Γυναικών Ρομά, παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά & οικογένειες  σε οικισμούς ρομά ,  ενθαρρύνοντας  την ενταξιακή πολιτική και την διασύνδεση με το σχολείο & την τοπική κοινωνία. Παράλληλα έχω δουλέψει σε δομές σχολείων συντονίζοντας ομάδες   στα πλαίσια των ''Σχολών Γονέων'' του υπουργείου παιδείας.


Τέλος επί σειρά ετών έχω αποτελέσει συνεργάτιδα και εκπαιδεύτρια Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, διδάσκοντας μαθήματα Ψυχολογίας και εποπτεύοντας σπουδαστές σε δομές πρακτικής άσκησης.

 Μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο για επιπλέον πληροφορίες γύρω απο τον τρόπο δουλειάς μου και να σας λυθούν περαιτέρω απορίες : Συχνές ερωτήσεις 

Ψυχοθεραπεύτρια Θεσσαλονίκη Ευανθία Γκράτζιου 
Εγγραφείτε στο newsletter

Ενεργοποιήστε τη Javascript για να υποβάλετε αυτήν τη φόρμα