Βιογραφικό Ψυχολόγου

 

Σας Καλωσορίζω. Ονομάζομαι Γκράτζιου Εύα.  Λίγα λόγια για την εκπαίδευση και την επαγγελματική μου πορεία είναι σημαντικά για να ξεκινήσουμε την πρώτη μας γνωριμία!

 


                              Εκπαίδευση


 Αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2004. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (MSc) στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα στη  Συμβουλευτική Ψυχολογία από την Εταιρεία για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία (ΕΚΑΨΥ).

Παράλληλα ολοκλήρωσα την 4ετή κλινική ειδίκευση στην Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης  και  συμμετείχα σε ετήσια κατάρτηση  στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Σταυρούπολης, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα οπου εκπαιδεύτηκα κλινικά και θεωρητικά πάνω στην ψυχοθεραπεία. 

 


                            Επαγγελματική ΕμπειρίαΕργάζομαι από το 2007, με άτομα -ενήλικες, παιδιά & εφήβους, -, ζευγάρια και οικογένειες σε κλινικό επίπεδο στη Θεσσαλονίκη.  Πραγματοποιώ συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής με ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Επίσης συντονίζω Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης, Ομάδες Γενεογράμματος και Ομάδες Γονέων.

Παράλληλα διδάσκω μαθήματα ψυχολογίας στο τμημα Ψυχολογίας του  Mediterranean College Θεσσαλονίκης.  

Συντονίζω Ομάδες Αυτογνωσίας νεων Γυναικών στην Χ.Ε.Ν.Θ - Y.W.C.A. of Thessoloniki  , Ομάδα Νέων Γυναικών στην ΧΕΝ Πανοραματος

Είμαι επίσημος συνεργάτης του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και  συνεργάζομαι με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής.   


  Συνεργάζομαι επίσης με δομές που παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη,  με συλλόγους και φορείς προσφέροντας συνεδρίες ομαδικής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.Έχω εργαστεί  στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Γιαννιτσών,  παρέχοντας  συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε ευπαθείς  κοινωνικά ομάδες.  

Σε συνεργασία  με το Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχω ασχοληθεί με την Ψυχοκοινωνική Στήριξη Ευπαθών Ομάδων και Γυναικών Ρομά, παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε παιδιά & οικογένειες  σε οικισμούς ρομά ,  ενθαρρύνοντας  την ενταξιακή πολιτική και την διασύνδεση με το σχολείο & την τοπική κοινωνία. 

Παράλληλα έχω δουλέψει σε δομές σχολείων συντονίζοντας ομάδες  στα πλαίσια των ''Σχολών Γονέων'' του υπουργείου παιδείας , όπου πιο συγκεκριμένα  συντόνιζα ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής για πολλά συναπτά έτη και συνεργάστηκα με σχολεία όπως το 2ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης (περιοχή Πράσινα Φανάρια), 79 Δημοτικό Σχολείο (περιοχή Χαριλάου).


Επί σειρά ετών έχω αποτελέσει συνεργάτιδα και εκπαιδεύτρια Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, διδάσκοντας μαθήματα Ψυχολογίας και εποπτεύοντας σπουδαστές σε δομές της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος και του 4ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.  

 Προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς οργανώνοντας σεμινάρια για τους γονείς και εκπαιδεύοντας το προσωπικό σε θέματα επικοινωνίας και υποστήριξης και  έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια , ημερίδες και ομιλίες.

 

                          Εθελοντική Προσφορά 


Τέλος έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως ψυχολόγος σε ποικίλα κλινικά πλαίσια όπως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα Θες/νικης, την ΕΛΕΠΑΠ, το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού , σε Ειδικά δημοτικά σχολεία και στην νευροψυχιατρική κλινική του ΑΧΕΠΑ.

 

 Μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο για επιπλέον πληροφορίες γύρω απο τον τρόπο δουλειάς μου και να σας λυθούν περαιτέρω απορίες : Συχνές ερωτήσεις 

Ψυχοθεραπεύτρια Θεσσαλονίκη Ευανθία Γκράτζιου 
Εγγραφείτε στο newsletter

Please enable the javascript to submit this form