Ομάδες

 

Οι ομαδικές δραστηριότητες είναι ενας  θεραπευτικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της καθημερινότητας, τα προβλήματα που σε ταλαιπωρούν αλλά και να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

H δουλειά με τον εαυτό είναι συχνά μια ατομική υπόθεση, μέσα από την ομαδική ψυχοθεραπεία όμως μετατρέπεται σε μια συλλογική διαδικασία. Σε μια ομάδα το άτομο έχει την ευκαιρία να πειραματιστεί πάνω σε καινούρια μοτίβα, να εμπειρευτεί καινούριους ρόλους αλλά και να αποδεχτεί τους ήδη υπάρχοντες. Έχει την δυνατότητα επίσης να μοιραστεί κοινά συναισθήματα και εμπειρίες αλλά και να αποκτήσει την ικανότητα της ενσυναίσθησης και της αποδοχής. 

Στο χώρο μας παρέχονται ομαδικές συνεδρίες όπως : Ομάδες Γονέων, Ομάδες Αυτογνωσίας (Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης)  &  Ομάδες Γενεογράμματος.

Ομάδες γεννεογράμματος
ομαδες γεννεογραμματος θεσσαλονικη


Η οικογένεια εντός μας - Το γενεόγραμμα - Το Δέντρο της Ζωής μας . Ρίχνοντας μια νέα ματιά σε παλιές ιστορίες. Ένα ταξίδι στον κύκλο τής ζωής μας για να κατανοήσουμε τις ρίζες μας και να επιλέξουμε τον εαυτό μας! Μια εξερεύνηση στα μονοπάτια της οικογένειας μας με την βοήθεια του γενεογράμματος, ενός πολύτιμου εργαλείου αυτογνωσίας!


Περισσότερα +Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης


Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για να ανήκει σε μια ομάδα. Η σημασία της ομάδας για την ανθρώπινη ανάπτυξη και την υπαρξιακή αναζήτηση είναι αναγκαία. Το αίσθημα του ‘’ανήκειν’’ και της αποδοχής δίνει την ικανότητα στους ανθρώπους να εξελίσσονται τόσο νοητικά ,όσο και συναισθηματικά. Η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι ένας ακόμη τρόπος να αναρωτηθούμε πάνω στα προβλήματα που μας απασχολούν και να οδηγηθούμε σε λύσεις μέσα από την δύναμη της ομάδας.


Περισσότερα +
ομαδες-προσωπικης-αναπτυξηςΟμάδες γονέων
ομαδες-για-γονεις


Συνήθως οι γονείς δυσκολεύονται να κατανοήσουν την συμπεριφορά των παιδιών τους. Τα παιδιά διαθέτουν πλούσια φαντασία η οποία συχνά εκλείπει από τον πλήρως κοινωνικοποιημένο ενήλικα. Το κάθε παιδί ανάλογα με την ηλικία, την ιδιοσυγκρασία, την σειρά γέννησης και το οικογενειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει αναπτύσσει τον δικό του τρόπο να βλέπει και να κατανοεί τον κόσμο.


Περισσότερα + 
Εγγραφείτε στο newsletter

Ενεργοποιήστε τη Javascript για να υποβάλετε αυτήν τη φόρμα