Ομάδες Γενεογράμματος

 

Η οικογένεια εντός μας -  Το Δέντρο της Ζωής μας

Μέσα απο το γενεόγραμμα ρίχνουμε  μια νέα ματιά σε παλιές ιστορίες.

Ένα ταξίδι στον κύκλο τής ζωής μας για να κατανοήσουμε τις ρίζες μας και να επιλέξουμε τον εαυτό μας. Μια εξερεύνηση στα μονοπάτια της οικογένειας μας με την βοήθεια του γενεογράμματος, ενός πολύτιμου εργαλείου αυτογνωσίας. Το γενεόγραμμα είναι ένας τρόπος να ανοίξουμε τα παλιά σεντούκια και να εκμεταλλευτούμε την πραγμάτια τους. 

Η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος αποτελεί τους πρωταρχικούς σκοπούς της Ομάδας Αυτογνωσίας και Προσωπικής Ανάπτυξης. Η άνευ όρων αποδοχή, η άσκηση στην θετική ματιά και στην επικοινωνία αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις και τα πρώτα θέματα διαπραγμάτευσης στην ομάδα.

Το γενεόγραμμα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο της συστημικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής. Είναι ένας τρόπος να σχηματοποιήσουμε την ιστορία μας και να φτιάξουμε τον δικό μας οικογενειακό χάρτη. Μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές αναζητούμε απαντήσεις στις ρίζες μας και κατανοούμε καλύτερα το παρελθόν μας. Το γενεόγραμμα μας βοηθάει να απεικονίσουμε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τον χάρτη της ζωής μας και να δώσουμε απάντηση σε ερωτήματα όπως :

  • Πως και ακολούθησα την συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία;
  • Πως και επέλεξα τον συγκεκριμένο σύντροφο;
  • Ποιους ρόλους συνηθίζω να αναλαμβάνω στις προσωπικές και επαγγελματικές μου σχέσεις και γιατί;
  • Τι τύπος πατέρα και μητέρα είμαι και γιατί;

    Στις συναντήσεις μας θα περιπλανηθούμε σε πρόσωπα, σχέσεις, ιστορίες και αλληλεπιδράσεις. Θα εξερευνήσουμε πώς το παρελθόν προδιαγράφει το παρόν μας και φωτίζει το μέλλον μας. Ποιες επιρροές έχουμε από τους προγόνους μας; Θα κατανοήσουμε επίσης τον ρόλο και την σημασία τής διαφοροποίησης από την οικογένεια μας και θα συνειδητοποιήσουμε ποια μοτίβα επαναλαμβάνουμε στην δική μας ζωή και για ποιους λόγους. Τι σχέσεις επιλέγουμε; Με τι είδους σχέση συνδεόμαστε με τους φίλους, με τους συγγενείς, με τους συντρόφους και με τα παιδιά μας; Ποια η σημασία στην σειρά γέννησης στην οικογένεια; Ποια η σημασία του αδερφικού υποσυστήματος; Τέλος, θα μάθουμε πώς μέσα από την γνώση μας μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά τις επόμενες γενιές και να τις οδηγήσουμε σε ένα πιο ελεύθερο και ευτυχισμένο αύριο αλλά και πως θα ζήσουμε διαφορετικά την δική μας ζωή!

    Όλες οι διαδικασίες ανάπτυξης θα δουλευτούν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων, διαλογικές κ ανάστοχαστικές συζητήσεις. 
Εγγραφείτε στο newsletter

Ενεργοποιήστε τη Javascript για να υποβάλετε αυτήν τη φόρμα