ψυχοθεραπεια θεσσαλονικη

Ατομική ψυχοθεραπεία Θεσσαλονίκη

 

Η ποίηση , η ζωγραφική , τα μαθηματικά, η μουσική , η φιλοσοφία, η τέχνη, η ψυχολογία. Δεν έχουν να κάνουν με λέξεις, χρώματα, αριθμούς, νότες, απόψεις και συναισθήματα, Είναι το αφηρημένο και η δύναμή του νου να το αποτυπώνει. Αυτός είναι ο άνθρωπος. Το αφηρημένο εκφρασμένο με άπειρους τρόπους.Οι δυσκολίες ποικίλουν από άτομο σε άτομο. Kρίσεις Πανικού,  Άγχος,  συναισθηματικές δυσκολίες, κατάθλιψη, προβλήματα αυτοεκτίμησης, φοβίες και ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι μόνο κάποια από αυτά που κάνουν τους ανθρώπους να αναζητήσουν έναν ψυχολόγο και να φτάσουν στο κατώφλι μας. 


Πολλές φορές οι άνθρωποι έρχονται διστακτικοί, φοβισμένοι, με ενοχές και πολλά ερωτηματικά ή άλλοτε φοβούνται ότι θα κριθούν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθουν ανοίκεια σε μια συνθήκη που τους είναι άγνωστη. Οι πρώτες συνεδρίες με τον ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή είναι διερευνητικές και υπάρχει πολύ χώρος για να συζητηθούν όλες αυτές οι ανησυχίες και οι αμφιβολίες. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ανθρώπινη σχέση που όπως όλες οι σχέσεις θέλει τον χρόνο της για να ανθίσει. Είναι καλό αυτός που ενδιαφέρεται να ξεκινήσει συνεδρίες με έναν ψυχολόγο να δώσει χρόνο στον εαυτό του και να μην βιαστεί να εγκαταλείψει καθώς πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς χρόνους να συνδεθούν με το θεραπευτικό πλαίσιο. Μέσα από τις συνεδρίες ψυχοθεραπείας σιγά - σιγά αυτά τα συναισθήματα θα δώσουν την θέση τους σε περισσότερο βοηθητικά όπως ασφάλεια, ζεστασιά και εμπιστοσύνη.

Η ψυχοθεραπεία έχει σαν στόχο να ανακουφίσει το άτομο από τα συμπτώματα του και να κάνει τον άνθρωπο να ανακαλύπτει νέους δρόμους και να θέσει νέα ερωτήματα στην ζωή του. Η ατομική ψυχοθεραπεία δίνει την ευκαιρία στο θεραπευόμενο να αναστοχαστεί την σχέση με τον εαυτό του, με τις συμπεριφορές, τις επιλογές και τις σχέσεις του. Μέσα από τις ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας αναζητά διεξόδους και εναλλακτικά σενάρια σε οτιδήποτε καθιστά δυσλειτουργική την καθημερινότητά του.

Συχνά οι άνθρωποι έρχονται μπερδεμένοι, στρεσαρισμένοι και πολύ απελπισμένοι. Πολλές φορές τα συμπτώματά τους, τους ταλαιπωρούν σε τέτοιο σημείο που χάνουν την ικανότητα να απολαμβάνουν την ζωή, την καθημερινότητά τους και τις σχέσεις τους. Όλες αυτές οι αρνητικές εμπειρίες είναι απόλυτα κατανοητές. Είναι εμπειρίες και συναισθήματα που ο κάθε άνθρωπος βιώνει έστω και μια φορά στην ζωή του. Μέσα από την θεραπευτική διαδικασία οι θεραπευόμενοι σιγά σιγά επανακτούν την εμπιστοσύνη στο εαυτό τους, μαθαίνουν να ακούν περισσότερο τις ανάγκες τους ,αλλάζουν τους φακούς με τους οποίους βλέπουν την πραγματικότητα και μαθαίνουν να σκέφτονται διαφορετικά.

Οι ατομικές συνεδρίες εστιάζονται στα θέματα που φέρνει ο θεραπευόμενος. Έχουν ως στόχο να κατανοήσει ο ίδιος τα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούν και μαζί με την βοήθεια του ψυχολόγου να ανακουφιστεί από αυτά. Συχνά οι άνθρωποι επιθυμούν να αλλάξουν όλα γύρω τους εκτός από τους ίδιους. Μέσα από την ψυχοθεραπεία κατανοούν και επαναπροσδιορίζουν την σημασία της αλλαγής. Η ψυχοθεραπεία είναι ένα όμορφο ταξίδι, ο θεραπευτής, ο θεραπευόμενος και η σχέση τους καθορίζει το τόπο, τον τρόπο, την διάρκεια και τον προορισμό αυτού του ταξιδιού.

Οι συνεδρίες διαρκούν 60 λεπτά και δίνουν την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να εκθέσει οτιδήποτε τον απασχολεί και να μιλήσει για το πρόβλημά του. Συνήθως είναι εβδομαδιαίες. Η διάρκεια και η συχνότητα της θεραπείας είναι μια εξατομικευμένη υπόθεση. Ο ψυχολόγος συμμετέχει ενεργά στην διαδικασία μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού, αποδοχής και ενσυναίσθησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ  ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΑΓΧΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΧΕΣΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 

 
Εγγραφείτε στο newsletter

Ενεργοποιήστε τη Javascript για να υποβάλετε αυτήν τη φόρμα