ψυχοθεραπεια ζευγους θεσσαλονικη

Συμβουλευτική ζεύγους Θεσσαλονίκη

 

Η γνώση από μόνη της δεν είναι απαραίτητο να σε αλλάξει. Πολλές φορές το μόνο που καταφέρνει είναι να αγκυλώνει το μυαλό και να βαλτώνει το άτομο δίνοντας του όλα εκείνα τα επιχειρήματα που έψαχνε για να μην αλλάξει ... Το ζευγάρι είναι ο πρωταρχικός πυρήνας της οικογένειας, αποτελεί ίσως έναν από τους ισχυρότερους δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους.

Τα ζευγάρια συχνά παλεύουν για θέματα επικοινωνίας, απιστίας, σεξουαλικών δυσκολιών και εξουσίας. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια δεν αναζητούν θεραπεία εγκαίρως. Συνήθως πρέπει να έχουν βασανιστεί για αρκετά χρόνια μέσα σε δυσάρεστα συναισθήματα, σε θυμό ,τύψεις , ενοχές , κατηγορίες και αυτομομφές προτού αναζητήσουν θεραπεία. Πολλές φορές η εμφάνιση τρίτου προσώπου αποτελεί την αφορμή για ένα ζευγάρι να αναζητήσει συζυγική θεραπεία και να βρει έναν σύμβουλο σχέσεων. Άλλες φορές η παρεμβατικότητα των συγγενών και τα περιστατικά ζήλιας δημιουργούν στα ζευγάρια μεγάλη ένταση και τα ωθούν στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή. Καυγάδες, ψυχολογική και σωματική βία , αδιαφορία και έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας είναι μόνο κάποια από τα συμπτώματα για τα οποία συχνά παραπονιούνται. Συνήθως όλα αυτά αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Ο ψυχολόγος σχέσεων μαζί με το ζευγάρι καλούνται να σχηματοποιήσουν και να ανακαλύψουν τα πραγματικά θέματα που τους ταλαιπωρούν , να επιλύσουν εσωτερικές συγκρούσεις και ως εκ τούτου να βελτιώσουν από κοινού την σχέση και την ζωή τους.

Συνήθως τα ζευγάρια έρχονται στον ψυχολόγο με την πίστη ότι θα ΄΄βάλει μυαλό΄΄ στον άλλο σύντροφο και θα είναι αυτός (ο ειδικός) που θα αποδώσει δικαιοσύνη. Συχνά οι σύντροφοι ζητούν από τον θεραπευτή ζεύγους να αλλάξει ο άλλος σύντροφος αλλά ποτέ ο ίδιος.

Βέβαια τις περισσότερες φορές οι σύντροφοι καταφεύγουν στην ψυχοθεραπεία και στην συμβουλευτική όταν η σχέση έχει υποστεί ήδη μεγάλη φθορά. Όσο περισσότερος χρόνος κυλάει τόσο περισσότερο δύσκολο για την σχέση να επαναπροσδιοριστεί. Σε κάποιες περιπτώσεις λοιπόν τα ζευγάρια αναζητούν θεραπεία για να αποφασίσουν το πώς θα χωρίσουν, για να καταφέρουν να ΄΄πενθήσουν΄΄ την σχέση τους , για να επιλέξουν τον καλύτερο για αυτούς και τα παιδιά τους τρόπο χωρισμού και διαζυγίου ή ακόμη και για να συζητήσουν του λόγους που τους κάνουν να δυσκολεύονται τόσο να χωρίσουν ενώ το επιθυμούν.

Η θεραπεία ζευγαριού μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να βρούν αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας, να κατανοήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και του άλλους, να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Η συμβουλευτική σχέσεων βοηθάει τα ζευγάρια να συνεχίσουν με μεγαλύτερη επιτυχία το δύσκολο χορό της συντροφικότητας έχοντας πάρει ισχυρά εφόδια και έχοντας ενδυναμώσει τον μεταξύ τους δεσμό.ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ -ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓΟΥΣ - ΕΥΑ ΓΚΡΑΖΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 
Εγγραφείτε στο newsletter

Ενεργοποιήστε τη Javascript για να υποβάλετε αυτήν τη φόρμα