Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 16:49

Μύθοι & Πραγματικότητα #1 Είναι η ψυχοθεραπεία μόνο για ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα ;

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

Οι άνθρωποι αναζητούν θεραπεία για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Κάποιοι άνθρωποι ακολουθούν θεραπεία για θέματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη, το άγχος, οι καταχρήσεις, οι κρίσεις πανικού.

Ενώ άλλοι ζητούν βοήθεια σε μεταβατικές φάσεις της ζωής του όπως η απώλεια ενός αγαπημένου, το διαζύγιο, οι αλλαγές στο κύκλο ζωής της οικογένειας, η  δυσκολία να βάλουν όρια ή να λένε όχι σε προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις, η λήψη σημαντικών  αποφάσεων ζωής, τα θέματα αυτοεικόνας  και  άλλα θέματα που μπορεί να τους ταλαιπωρούν κατά την διάρκεια της ζωής τους.

Συχνά οι άνθρωποι μπορεί να καταφεύγουν σε θεραπεία για να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις του γονεικού ρόλου ,για να βελτιώσουν την επικοινωνία και την ποιότητα της συντροφικής τους σχέσης ή για να καταπολεμήσουν στρεσογόνους παράγοντες.  

 

Είναι πλέον γνωστό ότι τα συναισθηματικά προβλήματα εκδηλώνονται στο σώμα, υπό την μορφή σωματικών συμπτωμάτων. Η καλή ψυχική υγεία διασφαλίζει και σωστή σωματική υγεία. Όταν υπάρχουν θέματα ψυχικής υγείας τα οποία παραμένουν αφρόντιστα και τα οποία τα παραμελούμε , μπορεί να εμφανιστούν και προβλήματα στον οργανισμό μας τα οποία θα μας ταλαιπωρήσουν ως χρόνια συμπτώματα. Και φυσικά όταν δεν είμαστε οργανικά υγιείς η ψυχική μας υγεία επιδεινώνεται.  Η καλύτερη θεραπεία είναι λοιπόν η πρόληψη! Λέμε ναι και στην πρόληψη της ψυχικής μας υγείας! Ας μη βάζουμε σε δεύτερη μοίρα,  ας μην αγνοούμε όσα μηνύματα μας στέλνει το σώμα και το πνεύμα μας! Τα προβλήματα λένε συνήθως την αλήθεια! 

 

Δείτε επίσης άλλους μύθους που επικρατούν γύρω απο την ψυχική υγεία και μάθετε περισσότερα για τις ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΤΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ , ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΣΕΩΝ , ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ 

Read 940 times Last modified on Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 14:47
eva

 
STAY CONNECTED WITH US

Please enable the javascript to submit this form