Συχνά ακούω να λένε ότι ‘’Δεν χρειάζομαι ψυχολόγο. Έχω την οικογένεια και τους φίλους μου΄΄ , ισχύει;

Πολύ σωστά σκεφτόμαστε ότι η οικογένεια και οι φίλοι είναι πολύ σημαντικοί στην ζωή. Ωστόσο ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής είναι ειδικά καταρτισμένος και η δουλειά του είναι να σε βοηθήσει

• να σκεφτείς πράγματα που δεν είχες σκεφτεί προηγουμένως,
• να σκεφτείς όσα έχεις στο μυαλό σου με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο
• να δεις τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά
• να ΄΄ταχτοποιήσεις΄΄ τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου και
• να απαλλαχθείς από δυσάρεστα συναισθήματα και συμπτώματα

 

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την σημασία ενός πολύ καλού υποστηρικτικού περιβάλλοντος. Πράγματι πολλές φορές η επικοινωνία με την οικογένεια και με έναν καλό φίλο είναι σπουδαία. Ωστόσο ο ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής είναι ένας καλά καταρτισμένος κλινικός με εμπειρία και γνωρίζει τρόπους ώστε να διαχειριστεί προβλήματα και να αντιμετωπίσει καταστάσεις.

Ο ψυχολόγος μπορεί να αναγνωρίσει πρότυπα συμπεριφορών και σχέσεων , είναι σε θέση να κατανοήσει και να κατευθύνει προς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης.

Έχει σπουδάσει, εκπαιδευτεί και εμπειρευτεί πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά, τα ψυχικά συμπτώματα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Επιπλέον ο θεραπευόμενος έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί στο θεραπευτή χωρίς τον φόβο της λογοκρισίας και της κριτικής που πιθανόν να φοβάται ότι θα έχει από τα προσφιλή του άτομα.

Δείτε επίσης άλλους μύθους που επικρατούν γύρω απο την ψυχική υγεία και μάθετε περισσότερα για τις ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥΤΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ , ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΣΕΩΝ , ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ

Εγγραφείτε στο newsletter

Ενεργοποιήστε τη Javascript για να υποβάλετε αυτήν τη φόρμα